4 octobre 2013

Fügés tiramisu


25 dkg mascarpone
5 dkg nádcukor
3 tojás
2 kávéskanál vaníliapor
12 db mandulatallér
8 szép füge
2 evőkanál méz


Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Alaposan tisztítsuk meg a fügéket, késsel vágjuk be negyedekre, tegyük egy tepsire, és csurgassunk mézet a közepükbe. Pirítsuk őket a sütőben 15-20 percen keresztül.
Ezalatt válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől. Keverjük habosra a cukrot és a  tojássárgáját, adjuk hozzá a vaníliát és a mascarponet, vegyítsük össze alaposan. Verjük kemény habbá egy csipetnyi sóval a tojásfehérjéket, majd óvatosan keverjük bele a sajtkrémünkbe. 
Amint megsültek a fügék, mártsuk bele a mandulatallérokat a mézes levükbe, béleljük ki 2-3 darabbal a poharaink alját, negyedeljünk egy-egy fügét, és helyezzük rájuk. Fedjük a mascarpone krémünkkel, majd a maradék sült fügével díszítsük. Legalább 4 órára tegyük hűtőbe, vagy fogyasszuk másnap...

Egészség sorok:

Füge: fontos rost és kalcium forrás, az emésztés egyik legjobb barátjaként emlegetik, hashajtó hatása van, antioxidánsokat tartalmaz
Vanília: fokozza a nyál- és gyomornedv termelést, ártalmatlan fűszer: gyomor-epe-vesebajosok is nyugodtan használhatják 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire