26 octobre 2013

Sütőtök torta


A tésztához:                                                                                                        0% GLUTEN

20 dkg rizs liszt
5 dkg mandulaliszt
80 g vaj (szobahőmérsékletű)
1 tojás
2 dkg barnacukor
1 kiskanál vaníliapor 


Keverjük össze a lisztet a mandulaliszttel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a tojást, és ujjaink között eldolgozva vegyítsük bele a vajat. Amint sima tésztát kapunk, gyúrjuk golyóvá, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten fél órát.

A feltéthez:

45 dkg sütőtök (héja nélkül)
1/2 liter rizstej
3 tojás
75 gr barnacukor
150 ml juharszirup
1 kiskanál őrölt fahéj

Melegítsük elő a sütőt 190°C.
Hámozzuk meg, és magozzuk ki a sütőtököt. Vágjuk fel kockákra, és tegyük fel főni egy edényben a tejjel. 20 perc múlva mixeljük össze.
Lapítsuk a tésztánkat, (apró trükk: nyújtsuk ki a tésztánkat sütőpapíron, így csak át kell emelni a tortaformánkba) és tegyük egy előre kivajazott sütőformába. Szúrjuk meg párszor egy villával, és süssük elő 15 percen keresztül.
Egy nagyobb tálban keverjük ki a tojásokat a cukorral, a sziruppal és a fahéjjal. Adjuk hozzá a sütőtök pürét, keverjük át alaposan.
Vegyük ki a sütőből a tésztánkat, és öntsük rá a keverékünket. Süssük kb fél órán keresztül 190°C-on. A feltétnek meg kell kötnie, a közepén viszont maradjon egy kicsit lágyabb.

Egészség sorok:

Sütőtök: antioxydáns, rákellenes hatással bír, jó a bőrre, vízhajtó, jó a depresszió ellen, a magas koleszterinre
Vanília: könnyíti az emésztést: jó a letörtségre, stresszoldó, jó fáradtság és álmatalanság ellen
Fahéj: jó az immunrendszerre, emésztés elősegítő, görcsoldó, fertőtlenítő hatású.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire