2 octobre 2013

Tartár Steak


60 dkg darált marhahúshoz
2 tojás sárgája
1 csokor petrezselyem
1 lila hagyma
60 g kapribogyó
1 evőkanál mustár 

2 evőkanál kecsap
3 evőkanál olívaolaj
Só, bors

Egy tálban keverjük össze a tojássárgákat a mustárral és a kecsappal, sózzuk, borsozzuk. Lassan vékony csíkban csurgassuk bele az olívaolajat, és keverjük folyamatosan egy villa segítségével, mintha majonézt készítenénk. Adjuk hozzá az apró darabokra vágott petrezselymet, a hagymát és a kapribogyót.
Végül jöhet bele a darálthús, keverjük át alaposan! Gombócot formálva, hidegen tálaljuk! 

Egészség sorok: 

Petrezselyem: jó az emésztésre, tisztító hatású
Hagyma: antibiotikum, jó hatással van a koleszterinszintre
Kapribogyó: emésztés elősegítő

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire