23 octobre 2013

Zsenge kakas gyömbéres pácban

                  


 2-3 személyre

1 fél kilós kiskakas
3 evőkanál szőlőmagolaj
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér 
1 teáskanál paprika
1 csipetnyi kömény 
1 evőkanál agávé szirup
1 teáskanál só 
Őrölt bors

2 burgonya
2 hagyma
2 alma
Fél dl víz

Pácoljuk be a kakast legalább 4 órával a sütés előtt, vagy elkészíthetjük egy nappal előre is, mindkét esetben hűtőben tároljuk.
A páchoz egy tálban keverjük össze az olajat a reszelt gyömbérrel, a pirospaprikával, a köménnyel, az agávé sziruppal, sózzuk, borsozzuk. Oszlassuk el alaposan a sót a pácunkban.
Tisztítsuk meg alaposan a kakast, vágjuk ketté az alsó felén. Egy ecsetet segítségével alaposan kenjük át a húsunk külső és belső részét is. Tartsuk meg a maradékot.
Hagyjuk pácolódni a hűtőben. 
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Hámozzuk meg az almát, a hagymát és a krumplit, vágjuk fel apró darabokra. Keverjük össze, és tegyük egy hőálló tálba. Föléjük jön a hús szétterítve, adjuk hozzá a vizet és a maradék pácot. Fedjük le, és mehet is a sütőbe kb 1 órára, majd folytassuk a sütést fedetlenül 15-20 percen keresztül. A ropogósra sült zsenge húsú kakasunkat melegen tálaljuk a sütőtáll aljában karamelizálódott körettel. Jó étvágyat!


Egészség sorok:

Gyömbér: étvágygerjesztő, serkentő hatású
Paprika: gazdag C vitaminban, jó az immunrendszerre
Kömény: jó a lassú emésztésre, felfújódásra
Krumpli: jó energiaforrás, előnyös hatással van az immun- idegrendszerre
Alma: enyhén hashajtó, jó a koleszterinszintre 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire