12 octobre 2013

Ringlószilvás pite


20 kimagozott ringlószilva                                                             0% GLUTEN 0% LACTOSE
3 tojás
125 gr kölesliszt
1 evőkanál barnacukor
1/2 liter rizstej
1 kkanál vaníliapor

Melegítsük elő a sütőt 210°C-ra. Lassú tűzön tegyük fel melegíteni a rizstejet a vaníliaporral. Vajazzuk, lisztezzük ki a sütőformánkat, majd tegyük a kimagozott ringlószilvákat az aljára. Tegyük a lisztet és a cukrot egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, majd folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a rizstejet. Keverjük simára. Fedjük a szilvákat a keverékkel, süssük 30 percen keresztül, majd redukáljuk a hőmérsékletet 190°C-ra, és hagyjuk még fél órán keresztül készre sülni. A sütőtálból kivéve hidegen fogyasszuk.


Egészség sorok:
Ringlószilva: gazdag rostokban, hashajtó, rákellenes, jó a májra és a koleszterinszintre 
Kölesliszt: glutén mentes, jó a magas vérnyomásra, az idegrendszerre, fáradtságra
Vanília: jó az emésztésre, illetve stressz, depresszió, fáradtság és álmatlanság ellen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire