8 octobre 2013

Vegyes saláta


2 szép burgonya 
2 fej csemege kukorica 
1 tonhal konzerv
3 tojás
1 csokor petrezselyem
1 piros paprika 
Olívaolaj 
Balzsamecet 
Néhány csepp Tabasco
Őrölt bors
Fűszersó

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk fel apró kockákra, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Amint kész, szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. 
Szedjük le a kukoricák leveleit, tegyük egy edény aljába, helyezzük fölé a már lecsupaszított kukorica fejeket, és vízben főzzük 15 percen keresztül. 
Hagyjuk kihűlni, majd szemezzük le. 
A tojásokat főzzük keményre egy kis ecet hozzáadásával 9 perc alatt. 
Amint megfőttek, szedjük le a héjukat, és kockázzuk fel őket.
Magozzuk ki a paprikát, majd vágjuk fel apró darabokra csakúgy mint a petrezselymet. 
Egy salátástálban keverjük össze az összes hozzávalót, locsoljuk meg olívaolajjal, balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, fogyasszuk hidegen egy-két csepp Tabascoval. Jó étvágyat!

Egészség sorok:

Burgonya: jó az emésztési panaszokra, álmatlanság vagy görcsök ellen
Kukorica: koleszterin csökkentő hatású, jó az immunredszerre, védi a bőrt
Tonhal és tojás: proteinforrások, a tonhal omega 3 zsírsavat tartalmaz, fontos a szív- és érrendszerre
Paprika: jó az emésztésre és reuma ellen
Petrezselyem: emésztés elősegítő, tisztító, hajhajtó, jó hatással van a májműködésre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire