4 avril 2013

Bazsalikomos-petrezselymes fokhagyma leves cukkini tallérokkal


1 nagy fej fokhagyma
2 csésze friss bazsalikom levél
1 csésze petrezselyemzöldje
1,5 l víz
1 joghurt
szerecsendió, só, rózsabors

A héjuktól megtisztított fokhagymagerezdeket főzzük 20 percig, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk bele ízlés szerint szerecsendiót. Pár percig hagyjuk a hozzávalókat összeérni, majd keverjük hozzá a joghurtot. Jöhet a turmixolás. Tálaláskor meglocsolhatjuk pár csepp olívaolajjal és egy csipetnyi tört rózsaborssal.

Cukkini tallérok

2 szép darab cukkini
rózsabors
olívaolaj

Vékony karikákra vágjuk a cukkinit, majd sütőpapírra helyezve alacsony fokozaton grillezük, míg barna foltok kezdenek rajtuk megjelenni. A sütőből kivéve borsozzuk, és csepegtessük meg olívaolajjal.
Tálalhatunk!

Egészség sorok

Fokhagyma: méregtelenítő, jó az emésztésre, antibakteriális, jó a bélparaziták ellen, koleszterin csökkentő hatású, előnyös az immunrendszerre
Bazsalikom: jó az emésztési zavarok enyhítésére, migrénre előnyös hatású
Petrezselyem: enyhén hashajtó, enyhíti a vese és húgyhólyag égést
Szerecsendió: jó az emésztésre és a gyomorproblémákból adódó kellemetlen szájszagra

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire