30 avril 2013

Bio csirke burger

Hozzávalók 6 burgerhez

6 teljes kiőrlésű magvas burger zsemle (hamarosan érkezik a házilag készített változat)
3 szelet csirke- vagy pulykamell
Kecske goude sajt
Pár szem édes-savanyú lében eltett uborka
1 paradicsom
6 saláta levél
2 tojássárgája
1 ev. kanál tej
Prézli (teljes kiőrlésű száraz kenyérből reszelve/darálva)


Hasábburgonya batátából (édesburgonya)

8 nagy édesburgonya
legjobb a kókuszolaj, de ha nincs, megteszi a napraforgóolaj is
tengeri só

Kezdjük a húsokkal. Vágjuk ketté mindegyik szeletet. Egy tányérra szórjunk prézlit, egy másikban pedig verjük fel a 2 tojássárgáját a tejjel, enyhén sózzuk. Forgassuk meg a hússzeleteket először a tojásban, majd jöhet a prézli. Egy kis olívaolajon süssük meg, majd tegyük őket félre.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Vágjuk fel vékony szeletekre a sajtot, a paradicsomot és az uborkát. Hosszában vágjuk ketté a zsemléket, az alsó felére helyezzünk egy szelet sajtot, jöhet a husi, még egy szelet sajt majd a cipó fedele következik. Süssük 10 percen keresztül, majd kivéve tegyük bele a hideg hozzávalókat: uborka, paradicsom, saláta. Ízlés szerint fűszerezzük (öntetnek ajánljuk a mustárt, házi kecsap receptünk pedig hamarosan érkezik). Készen is vagyunk!

Hasábburgonya

Tisztítsuk meg az édesburgonyákat, majd vágjuk őket egyenletesen vékony szeletekre. Egy nagyobb edényben forrósítsunk fel elegendő mennyiségű olajat. Középerősségen süssük félkészre, majd fordítsuk meg őket. Kivéve csöpögtessük le róluk a felesleges zsiradékot, majd törlőpapírral borított tányérra kiszedve sózzuk. Elkészült!

Egészség sorok:
Teljes kiőrlésű lisztek magvakkal: gazdag növényi rostokban és ásványi anyagokban, könnyebben emészthető
Kecskesajt: könnyebben emészthető, fontos protein és kalcium forrás
Édesburgonya: antioxidáns, jó az immun- és idegrendszerre, az izmokra, a bőrre és a nyálkahártyára
Kókuszolaj: koleszterinmentes, erősíti az immunrendszert, magas a laurinsav tartalma (fontos összetevője az anyatejnek)









Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire