30 avril 2013

New York cheesecake avagy a legendás sajttorta


Elkészítési idő 20 perc
Sütés 1h15
Hűtés 6h

A sajtkrémhez:
1kg sajtkrém (Philadelphia)
10 ev. kanál agavé szirup vagy juharszirup
3 tojás
1 t. kanál őrölt gyömbér
1 kis citrom leve

A tésztához:
100gr zabkorpa
100gr maïzena
50gr gesztenyeliszt
150gr margarin
1 tojás
3 ev. kanál juharszirup
1 csipetnyi só
2 csipetnyi vanília
Egy fél citrom reszelt héja

Készítsük el az alaptésztát:
Előmelegítjük a sütőt 210*C-ra. A margarint apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Alaposan átgyúrjuk, majd gombócot formálunk belőle. Fogjunk egy kb 22cm átmérőjű magas szélű tortaformát, és nyomkodjuk bele a tésztánkat úgy, hogy egyenletes felszínt kapjunk. Süssük 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.

Csökkentsük a hőfokot 120*C-ra, és kezdjünk hozzá a sajtkrémhez.
Keverjük össze a sajtkrémet a sziruppal, a gyömbérrel és a citromlével, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Jól keverjük át, hogy egyenletes krémet kapjunk.
Öntsük rá a sajtkrémünket a langyos alaptésztánkra, majd süssük 1 órán keresztül. Hagyjuk kihűlni, majd tartsuk 6 órán keresztül a hűtőben. Hidegen tálaljuk, megbolondítva egy kis áfonya öntettel.


Egészség sorok:

Gesztenye: jó a vérkeringésre
Zabkorpa: jó az idegrenszerre és a koleszterinszintre, könnyen emészthető
Agavé szirup: 100%-ban természetes édesítőszer, alacsony glikémiás index
Juharszirup: 100%-ban természetes, több ásványi anyagot tartalmaz, mint más édesítőszerek, fontos antioxidáns
Margarin: telítetlen (cisz)zsírsav, antioxidáns, előnyös hatással bír az artériában keletkező nyomás és a koleszterin szint csökkentésére
Gyömbér: frissítő hatású, gyulladáscsökkentő
Vanília: jó az emésztésre, serkentő hatású


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire