26 avril 2013

Gojis-mogyorós kenyér avagy pisztáciás



250gr teljes kiőrlésű liszt
200ml langyos víz
1/2 csomag porélesztő
1 csipetnyi só, nádcukor
1 marék goji
1 marék mogyoró

Keverjük össze a lisztet az élesztővel, a cukorral, a sóval, a gojival és a mogyoróval, s adjuk hozzá kicsinyenként a vizet. Dagasszuk be a tésztánkat, majd lefedve kelesszük fél órán keresztül. Melegítsük elő a sütőt 250*C-ra.
Formázzuk meg a kenyerünknek, majd sütőpapírra téve 5 percen keresztül süssük magas hőfokon. Ezek után vizezzük meg a felszínét, hogy még ropogósabb legyen, és süssük további 25 percen keresztül 180*C-on. Akár 3 napig is eláll, utána pedig pirítósnak is tökéletes!

Egészség sorok
Mogyoró: előnyös hatással van a koleszterinre, véd a szabad gyökök kialakulása ellen, jó a bőrre, a hajra a körmökre és a nyálkahártyára
Goji: immunerősítő, vérnyomás, koleszterin és vércukorszint csökkentő, elősegíti a kalcium felszívódást, jó a májra
Pisztácia: antioxidáns, koleszterin csökkentő, jó a májra, az anyagcserére, a bőrre, energiadús

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire