1 avril 2013

Csokoládé tallérok (koldusok)




30 darabhoz:

300g fekete csokoládé (legalább 70%-os kakaótartalommal) 


Feltét ízlés szerint: Szárított gyümölcs darabok, mogyoró, dió, pekándió, mandula, pisztácia darabok, kókuszreszelék, kandírozott narancs és citrom darabok, mazsola és/vagy aszalt áfonya. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, vigyázzunk, hogy ne főzzük túl. Egy nagyobb tepsire helyezzünk sütőpapírt, majd evőkanállal csurgassuk rá a csokoládét köröket formálva. Ha vannak esteleg nem túl mély szilikon formáink, használhatjuk azokat is. Ütögessük hozzá az asztalhoz, hogy szépen elterüljenek a tallérok, majd jöhet a feltét ízlés szerint. Hűvös helyen vagy a hűtőben hagyjuk megszilárdulni. Mikor már gond nélkül elválik a sütőpapírtól, kóstolhatjuk is.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire