23 avril 2013

Spárgás-spenótos szuflé


1 köteg friss spárga
2 marék spenótlevél
3 tojás
1 kanál Maizena
Só, bors

A spárgákat megtisztítjuk, fás részüket levágjuk. Enyhén sós vízben főzzük 6-7 percig, majd kivéve vágjuk kb. 3 cm-es darabokra. A spárgafejeket tegyük félre, a szárakat pedig egy salátás tálba téve keverjük össze az apró darabokra vágott spenótlevelekkel. Üssünk le egy egész tojást, adjuk hozzá a másik kettő sárgáját, majd a fehérjéket verjük kemény habbá egy csipetnyi sóval. A tojássárgákat keverjük össze a Maizenával, majd adjuk hozzá a zöldségeinkhez. Sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjék habját. Muffinformáinkat töltsük 3/4-ig, majd szúrjuk meg a tetejüket egy-két spárgafejjel. Előmelegített sütőben 190*C-on süssük míg fel nem duzzadnak, s tetejük kezd barnulni.

Előételként is felszolgálhatjuk (ajánljuk hozzá a "spárga finomságok" receptünkben közzétett öntetet), vagy tökéletes körete lehet egy tört pekáni dióba forgatott halfilének is! (mi ez utóbbit választottuk)


Egészség sorok 
Spárga: emésztés elősegítő, antibakteriális 
Spenót: erőteljes antioxidáns
Tojás: proteinbomba


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire