1 avril 2013

Csokoládés-mogyorós muffin



125g mandulaliszt
125g mogyoróliszt
50g liszt
50g nádcukor
1 tasak sütőpor
1 joghurt
12 kocka csokoládé (karamelizált mogyoró darabokkal;)
1 k. kanál őrölt fahéj
ízlés szerint vaníliapor
jó tenyérnyi mandulaszelet

Egy nagy salátás tálban villa segítségével összevegyítjük a mandula- és mogyorólisztet, a sütőporral összekevert lisztet, a cukrot és a fűszereket. Majd következik a tojás és a joghurt. Alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tészta állaga inkább ragadós, mint folyós (eltérve más muffin receptektől). Helyezzünk egy jó nagy kanállal a szilikon muffin formánkba. Tegyünk rá 2 kocka csokoládét, majd jöhet egy következő adag tészta a tetejére, kitöltve így a formánk ¾-ét. Végül szórjuk meg a mandulaszeletekkel. Előmelegített sütőben 190˚C-on kb. 20 percig sütjük, amíg a muffinok megduzzadnak, és a tetejüket borító mandulaszeletek aranybarnára pirulnak. A kóstolást langyosan ajánljuk!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire