1 avril 2013

Mimóza tojások anchoisval (szardella, ajóka)




12 db sózott anchois filé
20 db kapribogyó 
3 szál petrezselyem 
1 échalote / lilahagyma 
Paprika, bors, (só), olívaolaj 
Forró vízbe merítve 10 percen keresztül keményre főzzük a tojásokat, majd hidegvízben hagyjuk kihűlni. Egy tálban pépesítsük az anchois filéket, a kaprobogyót, és adjuk hozzá az apró darabokra vágott hagymát, petrezselymet. Tisztítsuk meg a tojásokat a héjuktól, hosszában vágjuk ketté őket. Vegyük ki mindegyik sárgáját, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Az olívaolajjal keverjük simára, jól borsozzuk meg. Kóstolás után a túlzottan sós hatást citromlé hozzáadásával ellensúlyozhatjuk. Végül szórjuk meg paprikával, díszítésként használjunk petrezselymet.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire