20 avril 2013

Frissítő leves retek levélből


Hozzávalók:
3 csokor friss retek levél
(Ízlés szerint) 3 szál friss koriander
2 gerezd fokhagyma
fél hagyma
1 ev.kanál Maizena
egy pohár joghurt
só, bors
1,5 L víz

Retek carpaccio szezámoskeksz ágyon


Hozzávalók a kekszhez:

3ev.kanál szezámmag
1 ev. kanál gesztenye liszt
2 ev. kanál kukorica liszt
Csipetnyi sütőpor

Víz
Hozzávalók a carpacciohoz:
Egy csokor friss retek vagy 6-8 darab
Citromlé
Szezámolaj
Fekete szezámmag
Bors

Kezdjük a szezámoskeksszel: előmelegítjük a sütőt 200*C-ra. A szezámmagot a lisztekkel, sóval, sütőporral mixerben simára őröljük. Kanalanként adjuk hozzá a vizet, amíg össze nem áll tésztává. Szögletesre nyújtjuk (liszt elvileg nem kell hozzá, mert a szezámmag olajos hatást ad a tésztánknak), majd késsel téglalapokat vágunk belőle. Sütőpapíron 200*C-on a leves elkészítése alatt enyhén pirultra sütjük.


A leveshez a megtisztított retek leveleket vízben feltesszük főzni a hagymával és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd miután minden megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a koriandert. Hagyjuk ázni pár percig, majd a tűzre visszatéve belekeverjük a joghurtban elkevert Maizenát, összeforraljuk, turmixoljuk, és el is készültünk!


A carpacciohoz az egész retkeket vékony szeletekre vágjuk, majd megcsöpögtetjük citrommal és a szezámolajjal. Miután a kekszek kihűltek, elfektetjük rajtuk a csillogó szeleteket. Borsozzuk, megszórjuk pár fekete szezámmaggal, és már tálalhatunk is!

Jó étvágyat!

Egészség sorok
Retek: jó az emésztésre, az ízületekre és a májra
Fokhagyma: méregtelenítõ antioxidáns, daganatmegelõzõ
Hagyma: jó az immun- és emésztõrendszerre, koleszterin csökkentõ
Koriander: emésztés elõsegítõ
Szezámmag: koleszterin csökkentõ antioxidáns
Gesztenye: jó a vérkeringésre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire