29 juin 2013

Cseresznyés piskóta másképp

               
    

Fél kg cseresznye                                                                                          0 % GLUTEN 
50gr rizs liszt                                                                                                  0% LACTOSE
50gr mandulaliszt 

3 tojás
50gr barna cukor
250 ml rizs tej
2 kkanál vaníliapor
1/2 kkanál keserű mandula kivonat
1 csipetnyi só
Mandula szeletek

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Mossuk, és szabadítsuk meg a száruktól a 
cseresznyéket, majd csöpögtessük le. Egy tálban verjük fel a tojásokat a cukorral, sózzuk, adjuk hozzá a vaníliaport és a mandula kivonatot. Kicsinyenként adagoljuk hozzá az átszitált lisztet és a mandulalisztet, majd a tejet. Óvatosan keverjük simára.
Helyezzük a cseresznyéket egy kivajazott tál aljára, majd öntsük fölé a tésztánkat.
Süssük 40-45 percig, közben 20 perc után szórjuk meg a mandula szeletekkel. 

Egészség sorok:
Cseresznye: gyulladás csökkentő antioxidáns, méregtelenítő, vízhajtó, sebgyógyulást elősegítő, serkentő hatással van az immun- és érrendszerre, előnyös hatással van a reumára

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire