20 juin 2013

Karamelizált tarlórépa barackos chutney-val


                     


1 csokor tarlórépa (lehet karalábé is)
Szőlőmagolaj

A chutney-hoz:
5-6 érett barack
1 kisebb alma
50ml balzsamecet 
2 ev kanál agávé szirup
1 csipetnyi erőspaprika
1 gerezd fokhagyma
1 kkanál reszelt gyömbér
(Tengeri só)
3 saláta levél

Hámozzuk meg az almát és a barackokat, kockázzuk fel őket. Préseljük a fokhagymagerezdet. Egy edényben tegyük fel a gyümölcsöket főzni az ecettel, a sziruppal, az erőspaprikával, a fokhagymával és a gyömbérrel. Hagyjuk fél órán keresztül alaposan összeérni, közben kevergessük. Ízlés szerint sózzuk. Amint kész, forrón töltsünk meg egy befőttesüveget, majd lezárva kihűlésig állítsuk fejre.
Hámozzuk meg a tarlórépákat, vágjuk fel vékony karikákra, majd hosszúkás, vékony szeletekre. Karamelizáljuk szőlőmagolajon egy wokedényben, időnként átrázva. Végül adjunk hozzá 2 ev kanál barackos chutney-t. Tálalhatunk: a karamelizált karórépánkat díszítsük vékony szeletekre vágott saláta levelekkel.

Egészség sorok:
tarlórépa: antioxidáns, jó a szív- és érrendszerre
barack: antioxidáns, tisztító hatású, immunerősítő
saláta: gazdag rostokban, emésztés elősegítő 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire