13 juin 2013

Uborka tallérok

        

1 közepes uborka
6 tojás
3 t kanál fekete olívabogyó krém/tapenade
2 ev kanál ricotta
Erős paprika a díszítéshez
Szőlőmag olaj a sütéshez
Pár szem pici fekete (nizzai) olívabogyó 

Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgájától, majd a fehérjéket tegyük egy enyhén kiolajazott tortaformába, süssük 20percen keresztül 150 °C-on. Vágjuk fel az uborkát 3-4cm-es karikákra, majd helyezzük őket egy tányérra.
Süssük meg a 6 tojássárgát egy enyhén kiolajazott serpenyőben, majd keverjük össze az olívabogyó krémmel és a ricottával. 
A tojásfehérjéket hagyjuk kihűlni, majd egy pohár segítségével vágjunk köröket belőle. Helyezzük rá az uborkákra. Töltsünk meg egy tölcsért a tojássárgája keverékkel, és helyezzük rá a tojásfehérjés uborka tallérokra. Díszítsük fekete olívabogyókkal, szórjuk meg csípős paprikával. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire