5 juin 2013

Pácolt lazac



400gr lazac filé
1 citrom
1 nagy újhagyma
4 ev. kanál extraszűz olívaolaj
Fűszersó
Őrölt bors

Ajánlott fél órával tálalás előtt elkészíteni.
Vágjuk fel a lazac filénket vékony szeletekre egy éles kés segítségével, helyezzük egy nagyobb tányérra. Öntsük rá a citromlevet, öntözzük meg az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Karikázzuk fel az újhagymát, majd szórjuk meg vele a lazac szeleteket. Hagyjuk összeérni, és fél óra múlva tálalhatunk is.

Egészség sorok:
Lazac: fontos protein- és omega 3 zsírsav forrás, jó a szív- és érrendszerre
Újhagyma: vizelethajtó tulajdonsággal bír, frissítő-tisztító hatású, jó a szív- és érrendszerre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire