26 juin 2013

Cukkini hab verbénás tejszínnel

       
    
500gr cukkini
250ml tejszín
10-15 verbéna levél (friss vagy szárított)
Pirított, sózott szezámmag 
Tengeri só

Tegyük fel főzni a verbéna leveleket 150ml tejszínben. Amint felforrt, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk összeérni az alapanyagokat, amíg langyosra hűl. Ezek után szűrjük le, és tegyük az ízesített tejszínünket a hűtőbe.
Mossuk meg a cukkiniket, és karikázzuk fel őket. Enyhén sós vízben 15 perc alatt főzzük puhára, majd csöpögtessük le alaposan. Hosszasan mixeljük, amíg teljesen sima pépet nem kapunk. Verjünk fel 100ml tejszínt kemény habbá, majd vegyítsük a cukkinihez. Hűtőben tároljuk.
Tálaláskor kerüljön 2 ev. kanál cukkini hab a pohár aljában, utána jöhet a kemény habbá vert verbénás tejszín, s koronázzuk az egészet egy csipetnyi pirított sózott szezámmaggal. Hidegen tálaljuk!

Egészség sorok:
Cukkini: emésztés elősegítő, gyulladáscsökkentő hatású
Verbéna: antioxidáns, antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatással bír

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire