12 juin 2013

Rebarbarás-gyömbéres-barackos gyümölcspép


200gr rebarbara
10gr friss gyömbér 
250ml víz
1/2 kkanál őrölt fahéj
4 ev kanál agavé szirup
300gr érett sárgabarack
1 sárgabarack a díszítéshez
Pár mentalevél

Mossuk és tisztítsuk meg a rebarbara szárakat. Vágjuk fel 4-5 cm-es darabokra, tegyük bele egy edénybe, és adjuk hozzá az apró darabokra vágott gyömbért. Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a fűszereket és a szirupot, majd főzzük alacsony hőfokon 20 percen keresztül. Botmixerrel mixeljük simára, hagyjuk kihűlni.
Mossuk meg a barackokat, vágjuk őket ketté, és magozzuk ki. Egy keverőtálban mixeljük össze alaposan a húsát a héjával, majd adjuk hozzá a rebarbarás-gyömbéres pépünket. Végül kevertessük át mégegyszer alaposan, hogy teljesen egynemű gyümölcspépet kapjunk. Barack spízekkel és mentalevelekkel hidegen tálaljuk.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire