1 juin 2013

Epres-rebarbarás-verbénás fagylalt

                        
     

6 személyre

500gr friss eper
100gr rebarbara
3 tojás
120gr agávé szirup
20cl tejszín
1 marék verbéna levél

Forraljuk fel a tejszínt a verbéna levelekkel, majd húzzuk le a tűzről. Hagyjuk összeérni 5 percen keresztül, majd szűrő segítségével távolítsuk el a leveleket, a tejszínt pedig hagyjuk kihűlni. Tegyük hűtőbe.
Tisztítsuk meg a rebarbarát, távolítsuk el a levelét, a fás részeket, majd kockázzuk fel. Egy edénybe téve fedjük el vízzel, s főzzük 10 percen keresztül. Csöpögtessük le, és hagyjuk kihűlni.

Mossuk meg az epreket, távolítsuk el a leveleiket, majd mixeljük össze alaposan a rebarbara kockákal. 
Kevertessük ki a tojássárgáját az agávé sziruppal, majd külön verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá. 

Keverjük össze a rebarbarás epret az édesített tojássárgájával, adjuk hozzá a hideg, verbénával ízesített tejszínt. Óvatosan vegyítsük bele a tojásfehérje habot. Amint egynemű lett, tegyük fagyasztható műanyag tálba, 4 óra múlva tálalhatjuk félbe vágott eprekkel és/vagy mentalevéllel. 



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire