11 décembre 2013

Füstölt heringes krumplisaláta




Hozzávalók 4 személyre:

6 db közepes burgonya
40 dkg füstölt hering
1 db nagy lilahagyma
1 nagy evőkanál tormás mustár
3 evőkanál balzsamecet
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csokor petrezselyem

Mossuk meg a burgonyákat, s főzzük héjastul enyhén sós vízben kb 20 percig. Puhának kell lenniük, de nem túl törékenynek. Hagyjuk hűlni, hámozzuk meg, majd kockázzuk fel őket. A megpucolt hagymát karikázzuk fel, szeleteljük fel apróra a petrezselyemzöldjét is. Daraboljuk fel a heringfiléket is, majd tegyük egy nagy salátástálba az összes alapanyagot. Egy kisebb tálban készítsük el az öntetet: keverjük el a mustárt a balzsamecettel egy villa segítségével, folyamatos kevergetés mellett kicsinyenként adagoljuk hozzá az olajat. Ízesítsük a gazdag salátánkat az öntetünkkel óvatosan elkeverve.

Egészség sorok:


Burgonya: jó az energiára, az ellenállóképességre, az idegrendszerre, antioxidáns
Hering: az egyik legjobb Omega 3 zsírsav forrás, jó a magas vérnyomásra
Hagyma: jó a koleszterinre, alacsony glikémiás indexű, emésztés elősegítő, gyulladáscsökkentő
Petrezselyemzöldje: emésztés elősegítő, serkentő hatású, tüdőgyulladás megelőző, jó a májműködésre 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire