28 décembre 2013

Ragasztott süti

20 dkg rizsliszt
10 dkg Maïzena 
10 dkg mandulaliszt
20 dkg növényi margarin
1 tojás
2 evőkanál agávé szirup
2 evőkanál stevia
1 kkanál vaníliapor 
1 csipetnyi só
1 evőkanál mák 
Citrom reszelt héja 
Áfonya lekvár

Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót, morzsoljuk át az ujjaink között a tésztát, majd formáljunk belőle gombócot. 20 percre tegyük hűtőbe. 
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Sodorjuk ki ( kb 5mm) a tésztát enyhén lisztezett felületen, majd párban szaggassuk ki kedvünk szerinti formákra. Ügyeljünk arra, hogy a forma engedje, hogy minden másodikat ki tudjuk lyukasztani középpen a legkisebb szaggatóval. Tepsire téve kb 10 perc alatt süssük készre. Amint kihűltek, az alsó süteményt kenhetjük is a házi készítésű áfonyalekvárunkkal, majd ragasszuk össze a lyukasztott párjával. Hihetetlenül omlós!!

Egészség sorok:

Citrom: jó az immunredszerre, a bőrre, a vérkeringésre, reumára  
Mák: antioxidáns, gazdag B, E vitaminban, kalciumban, magnéziumban, vasban, jó a csontritkulás és májproblémák megelőzésére

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire