24 décembre 2013

Kandírozott gyümölcspép




30 dkg citrom (nem permetezett)
70 dkg narancs (nem permetezett)
Egy pohár víz 
Teljes kiőrlésű porcukor

Szedjük le a narancsok és citromok héját, magozzuk ki őket, s vágjuk fel negyedekre. Lassú tűzön tegyük fel főni a vízzel kb 20 percen keresztül, majd öntsük az egészet a mixer táljába, és alaposan pépesítsük. Mérjük meg a pépünket, s ugyanannyi cukor hozzáadásával tegyük fel kb 1/ 1,5 óráig főzni , fakanállal gyakorta kevergetve. Öntsük a pépünket egy sütőpapírral borított tepsibe, kihűlve tegyük 24 órára a hűtőbe. Egy nap elteltével vágjuk fel apró kockákra, majd hempergessük meg a porcukorban.


Egészség sorok:

Citrom: jó az immunredszerre, a bőrre, a vérkeringésre, reumára  
Orange: antioxydáns, jó az immunrendszerre, szív- és érrendszeri betegségekre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire