3 décembre 2013

Lencse saláta


Hozzávalók 4 személyre:

300 gr zöld lencse 
1 nagy fej hagyma
2 lila hagyma 
3 babérlevél 
1 csokor petrezselyemzöldje 
1 répa
Pár szem szegfűszeg 
Balzsamecet
Extra szűz olívaolaj
Fűszersó

Egy edényben tegyünk fel főni elegendő mennyiségű vizet, sózzuk, majd adjuk hozzá a meghámozott répát, a babérleveleket, 4 szál petrezselyemzöldjét és a szegfűszeggel megszurkált hagymát. Öntsük bele a lencsét, és fedő alatt főzzük 20 percen keresztül, vigyázzunk, hogy ne főzzük túl puhára. Szűrjük, és csöpögtessük le alaposan. Hagyjuk kihűlni egy salátástálban. Aprózzuk fel a lila hagymát, vágjuk fel finoman a petrezselyemzöldjét, s adjuk mindezt a lemcsénkhez. Ízesítsük egy evőkanál balzsamecettel, 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, ha szükséges.


Egészség sorok:

Lencse: jó a magas koleszterinszintre, magas vérnyomásra, antioxidáns, gazdag vasban, foszforban, jó proteinforrás 
Hagyma: fertőtlenítő, antibakteriális, hashajtó
Petrezselyemzöldje: emésztés elősegítő, serkentő hatású, légzőrendszerre fertőtlenítő hatással van 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire