24 décembre 2013

Ropogós mandula



10 dkg szeletelt mandula (vagy tört dió, mogyoró, pisztácia)
25 dkg teljes kiőrlésű cukor 
2 evőkanál citromlé

Kenjünk ki kókuszolajjal egy tepsibe helyezett sütőpapírt. Szárazon pirítsuk meg a mandulát egy serpenyőben. Egy edényben tegyük fel a cukor felét a citromlével, s amint kezd olvadni, adjuk hozzá a másik felét is a cukornak, így kevesebb az esélye, hogy leég. Amint aranybarnára olvad húzzuk le a tűzről, és öntsük rá a mandulára, gyorsan keverjük össze, majd öntsük az egészet a sütőpapírral bélelt tepsibe. Alaposan térítsük szét, s hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten. Amint megköt, tördeljük fel nagyobb darabokra. 

Egészség sorok:

Mandula: gazdag rostokban, jó az idegrendszerre, az emésztésre, szíverősítő

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire