7 décembre 2013

Mogyorós almás morzsapite

      
                                                                                                       0%GLÜTÉN 0% LAKTÓZ
3 alma
24 dkg kölesliszt
1 tasak sütőpor
8 dkg barnacukor
1 nagy evőkanál méz
2 tojás
80 ml rizstej
1 evőkanál mogyoróolaj
1/2 citrom leve

A morzsához "crumble":

8 dkg rizsliszt
3 dkg barnacukor
3 dkg mogyoróliszt
5 dkg növényi margarin
2 dkg tört mogyoró
2 kiskanál vaníliapor

Először is készítsük el a morzsát: egy tálban keverjük össze a lisztet a cukorral, a vaníliával és a mogyoróliszttel, majd morzsázzuk szét a keveréket az ujjaink között a szobahőmérsékletű margarinnal. Adjuk hozzá a tört mogyorót, és hagyjuk állni a hűtőben. 
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjünk, és lisztezzünk ki egy kb 24cm átmérőjű tortaformát.
Hámozzuk meg az almákat, csutkázzuk ki, és vágjuk fel vékony szeletekre. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, adjuk hozzá a cukrot, formáljunk a közepébe egy bemélyedést, s jöhetnek bele s tojások. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a rizstejet, a mogyoróolajat és a citrom levét. Öntsük bele a tésztánk felét a sütőformába, rakjuk rá az almaszeleteket, jöhet a tésztánk másik fele, majd oszlassuk el a morzsánkat a tetején. Süssük kb 40 perc alatt készre. Már langyosan is fogyasztható;)

Egészség sorok:

Alma: enyhén hashajtó, koleszterincsökkentő hatással bír
Mogyoró: rostokban gazdag, energiadús
Kölesliszt: glüténmentes, jó a magas vérnyomásra, fáradtságra
Méz: természetes antibiotikum, jó légzőrendszeri panaszok kezelésére, sérülésekre, alvászavarokra
Vanília: segíti az emésztést, depressziós tüneteket kezelését, stresszoldó, jó a fáradtságra és alvászavarok ellen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire