18 décembre 2013

Töltött datolya

Hozzávalók 35 dkg tojás nélküli mandulapéphez:


25 dkg mandulaliszt
8 evőkanál agávé szirup
1 kávéskanál mandula kivonat 


Nehány szem szép nagy, friss datolya

Egy tálban keverjük össze a mandulalisztet, az agávé szirupot, a mandula kivonatot, és dolgozzuk szét az ujjainkkal.
Egyik oldalán vágjuk be a datolyákat, magozzuk ki, majd töltsük meg őket egy kis mandulapéppel.
Ha színes változatokra vágyunk, keverjünk bele egy kis nyers céklát, majd miután rózsaszínné vált, vegyük ki. Barnás árnyalatokhoz használhatunk fahéjat vagy kakaót, zöldeshez ajánljuk a Matcha teát.

Egészség sorok:

Datolya: rostokban gazdag, energiadús, gazdag antioxidánsokban 
Mandula: fontos rosttartalmú, jó az emésztésre, az idegrendszerre, szíverősítő

Agávé szirup: 100%-bán természetes édesítőszer, alacsony glikémiás indexszel rendelkezik


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire