22 décembre 2013

Kakaós trüffel





20 db trüffelhez
20 dkg fekete csokoládé
15 dl tejszín
5 dkg vaj
1 kiskanál vaníliapor
Keserű kakaópor 


Egy tálban törjük össze a csokoládét darabokra, és olvasszuk fel gőz fölött. Amint elolvadt, alacsony tűzön folytatva keverjük bele a tejszínt. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát, keverjük simára, s hagyjuk kihűlni. Lefedve tegyük egy éjszakára a mélyhűtőbe. Másnap kanalanként gyorsan görgessük meg a kezünk között, majd hömpölygessük meg a kakaóban. Hűtőben tároljuk, kóstolás előtt legalább negyed órával hagyjuk szobahőmérsékleten.

Egészség sorok: 

Kakaó: antioxidáns, jó a szív- és érrendszerre 
Vanília: jó az emésztésre, serkentő

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire