20 juillet 2013

Baracklekvár

                        


1kg sárgabarack
1 citrom leve
15 kanál agávé szirup
1 teáskanál gyömbérpor
1 csipetnyi bors

Magozzuk ki a barackokat, majd vágjuk fel őket kisebb darabokra. Tegyük az összes hozzávalót egy kuktába, majd jól lezárva főzzük alacsony hőfokon kb 30 percig. Ezek után vegyük le a fedőt, és folyamatos kevergetés mellet főzzük még 15 percig. Készítsünk elő kb 3 kisebb befőttes üveget, melegítsük őket elő, majd töltsük meg a forró lekvárunkkal. Alaposan lezárva kihűlésig fordítsuk fejre őket. Hűtőben tároljuk, ajánljuk diós kenyérre kenve (lásd Diós kenyér receptünket).

Egészség sorok:

Sárgabarack: jó a bőrre, az emésztésre, magas az A és C-vitamin tartalma, segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket
Citrom: fontos C-vitamin forrás, tisztító-méregtelenítő hatású, jó az ideg- és immunrendszerre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire