23 juillet 2013

Taboulé ahogy mi csináljuk




500gr couscous teljes kiőrlésű tönkölylisztből
1 nagy uborka
4 paradicsom
2 fehér hagyma
3-4 citrom
1 csokor petrezselyem
1 csokor menta
6 evőkanál olívaolaj
Fűszersó

Szabadítsuk meg az uborkát a héjától, vágjuk fel nagyon apró kockákra, majd tegyük bele egy nagy salátás tálba. Sózzuk, majd hagyjuk, hogy kiizzadja a felesleges vizet. Húzzuk le a héját a paradicsomoknak, majd vágjuk fel őket nagyon apróra, s tegyünk így a hagymával is. Öntsük le az uborka levét, keverjük össze a paradicsommal és a hagymával, sózzuk. Adjuk hozzá a citromok facsart levét, majd jöhet a couscous. Alaposan keverjük össze, és hagyjuk duzzadni fél órán keresztül. Ezalatt mixeljük a mentaleveleket és a petrezselyemzöldet, majd adjuk hozzá a többi hozzávalókhoz az olívaolajjal együtt. Hűtőben tároljuk, hidegen tálaljuk.

EGÉSZSÉG SOROK:
Uborka: vízhajtó, gyulladáscsökkentő, jó a bélredszerre
Paradicsom: antioxidáns, jó az emésztésre, s vesékre, a bőrre, az ízületekrr
Hagyma: antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, vízhajtó, jó hatással van a koleszterinszintre
Citrom: jó az ízületekre, a vérkeringésre, az emésztő- és immunrendszerre
Petrezselyem: emésztés elősegítő, vízhajtó, élénkítő
Menta: antioxidáns, frissítő, emésztés elősegítő hatással bír

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire