11 juillet 2013

Cukkini tócsnik


                        

4 személyre

2 cukkini
2 tojás 
2 gerezd fokhagyma
60gr reszelt juhsajt
1 evőkanál tönköly liszt
1 evőkanál Maïzena
1 marék bazsalikom levél
Tengeri só
Őrölt bors
Szőlőmagolaj 

Mossuk meg a cukkiniket, vágjuk le a két végüket, majd reszeljük le őket. Nyomkodjuk ki az ujjaink között ami fölösleges vizet tartalmaznak, és tegyük egy salátástálba. Egy fakanál segítségével keverjük össze a többi hozzávalóval: jöhetnek a tojások, a préselt fokhagyma, a reszelt sajt, a liszt, a Maizena, az apró darabokra vágott bazsalikom levelek, sózzuk, borsozzuk. Forrósítsunk fel a sütéshez elegendő mennyiségű olajat, helyezzünk egy evőkanálnyit a tésztánkból, majd lapítsuk egy picit. Süssük aranybarnára a tócsnik mindkét oldalát, majd zsírfelszívó papírra szedjük ki. Langyosan tálaljuk a snidlinges mártogatósunkkal.  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire