20 juillet 2013

Diós kenyér

                      


250gr tönkölyliszt
200ml langyos víz
1/2 csomag porélesztő
1 csipetnyi só, nádcukor
2 marék dió

Keverjük össze a lisztet az élesztővel, a cukorral, a sóval, a dióval, s adjuk hozzá kicsinyenként a vizet. Dagasszuk be a tésztánkat, majd lefedve kelesszük fél órán keresztül. Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra.
Formázzuk meg a kenyerünknek, majd sütőpapírra téve 5 percen keresztül süssük magas hőfokon. Ezek után vizezzük meg a felszínét, hogy még ropogósabb legyen, és süssük további 25 percen keresztül 180°C-on. Egy kiegyensúlyozott reggelihez elég csak megkenni a házi baracklekvárunkkal! (Lásd: "Baracklekvár" receptünket)

Egészség sorok
Dió: fontos proteinforrás, omega 3 zsírsavat tartalmaz, jó hatással van a vérnyomásra, fontos az energia értéke, jó az immunrendszerre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire