16 juillet 2013

Szendvics variációk


Teljes kiőrlésű magvas szendvicskenyér
200gr kétfajta füstölt lazac (sötét és világos)
1/2 uborka
Citrom
Vaj
Fűszersó

Vékonyan karikázzuk fel az uborkát a héjával együtt, majd egy tálban téve, sóval megszórva áztassuk ki belőle a vizet. 
Tegyük a lazac szeleteket egy tányérra, és locsoljuk meg citromlével. 
Vágjuk fel a szendvicskenyerünket vékony szeletekre, majd enyhén pirítsuk meg őket. Facsarjuk ki az uborkából a felesleges nedvességet. Vékonyan kenjük  meg vajjal a kenyereket, majd helyezzünk rá egy szelet világos füstölt lazacot,  jöhet pár karika uborka, egy következő, ezúttal sötét lazac szelet, majd fedjük a pirítóssal. Uzsonnának tökéletes! Jó étvágyat!

Egészség sorok:
Lazac: tökéletes protein forrás
Uborka: emésztés elősegítő, gyulladás csökkentő

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire