18 juillet 2013

Retkes-lenmagos rántotta parmezán szirommal


                         
4 tojás
1/2 csokor retek
2 evőkanál lenmag
100gr reszelt parmezán
Szőlőmagolaj
Tengeri só
Őrölt bors

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Tisztítsuk meg, és karikázzuk fel vékonyan retkeket. Egy kis szőlőmagolajon puhítsuk meg őket a lenmaggal összekeverve. Verjük fel a tojásokat, és keverjük össze a sajtunk felével. Adjuk hozzá a retkes keverékünket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Töltsük meg félig a muffin formáinkat, majd süssük kb 15 percen keresztül. A maradék sajtot kör formájában (egy szétvágott 1/2 literes műanyag üveg segíthet, hogy teljesen szimmetrikus legyen) szórjuk egy sütőpapírra, majd 5 perc elteltével tegyük az omlettek mellé. Langyosan tálaljuk a permezán szirmokkal.  

Egészség sorok:
Retek: jó az éhség csillapítására és az emésztésre, az egyik legkevesebb kalóriatartalmú élelmiszerek egyike, viszont ásványi anyagokban gazdag (calcium)
Lenmag: rostokban gazdag, emésztés segítő, alacsony zsírtartalmú, viszont omega-3 zsírsavban gazdag

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire