6 juillet 2013

Erdei gyümölcsös tiramisu

500gr erdei gyümölcs: földi szeder, málna, ribizli, áfonya
3 tojás
70gr barnacukor
250gr mascarpone

3 kkanál vanília por24 ropogós mandulatallér
Erdei gyümölcslé
1 csipetnyi só

Mossuk meg a gyümölcsöket, majd csöpögtessük le alaposan.
Keverjük ki a 3 tojássárgáját a cukorral, amíg világosodni nem kezd. Adjuk hozzá a vaníliát és a mascarpone-t.  
Verjük kemény habbá egy csipetnyi sóval a tojásfehérjéket, majd egy fakanál segítségével óvatosan vegyítsük össze a mascarpone-s keverékünkkel.
A mandulakekszek felét áztassuk bele a gyümölcslébe, majd béleljük ki velük a poharainkat, vagy egy nagyobb tálat.
Helyezzük rá az erdei gyümölcsök felét, majd kenjük rá a mascarpone krémünk felét. Jöhet a maradék erdei gyümölcs, és a végén krémmel fedjük. Legalább 4 órára tegyük hűtőbe, vagy elkészíthetjük egy nappal előre is! Tálaljuk friss mentalevelekkel!

Egészség sorok:
Szeder: zsírlebontás és emésztés elősegítő, serkentő, tisztító
Málna: enyhe vizelethajtó, emésztés segítő, jó a bőrre
Ribizli: vizelethajtó, emésztés elősegítő,
Áfonya: jó a vérkeringésre, emésztésre, az immunredszerre, hatékony a hólyaghurut kezelésére 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire