18 juillet 2013

Provence-i madeleine fánkok

Kb 20 madeleine fánkhoz:                                                                   0% GLUTEN

140 gr köles liszt
1 tasak sütőpor
2 tojás
100ml víz
100ml olaj
90gr reszelt parmezán
100 gr szárított paradicsom
60gr zöld és fekete kimagozott olivabogyó
2 marék friss bazsalikom levél
Fűszersó
Őrölt bors

Tegyük a lisztet és a sütőport egy nagyobb tálba, keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojásokat, robotgép segítségével kevertessük, majd jöhet a víz, az olaj és a parmezán. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten 1 órán keresztül.

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.
Morzsoljuk szét a bazsalikom leveleket, aprózzuk fel a szárított paradicsomot, az olivabogyót, majd adjuk hozzá a keverékünkhöz.
Ízesítsük 2 csipetnyi fűszersóval, borsozzuk. 
Töltsük meg a formáinkat 3/4-ig, majd süssük 20-25 percen keresztül. Hidegen is melegen ajánljuk!

Egészség sorok:
Köles liszt: glutén mentes, jó a fáradtság ellen, az ideg- és emésztőrendszerre, a magas vérnyomásra
Parmezán: csontok egészségére, izomigénybevételre, immunrendszere van előnyös hatással
Paradicsom: antioxydáns, jó az emésztésre, a veseműködésre, az ízületekre, a bőrre
Olivabogyó: jó a szív- és érrendszerre, antioxidáns, jó a koleszterinszint kordában tartására, cukorbetegek is fogyaszthatjàk
Bazsalikom: jó az emésztésre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire