11 juillet 2013

Kirántott cukkini virág

100gr tönköly liszt
12 cukkini virág
1 tojás
1 marék bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma
125 ml víz
Tengeri só
2 evőkanál olívaolaj
Szőlőmag olaj

Habverővel keverjük össze a lisztet és a tojást, majd adjuk hozzá kicsinyenként az olívaolajat és a vizet. Préseljük a fokhagymát, csipedjük apró darabokra a bazsalikomot, majd adjuk hozzá a cukkini bundánk tésztájához. 
Víz nélkül tisztítsuk meg a virágokat, vágjuk le a száraikat. Tegyük őket egy tálcára, majd egy ecset segítségével vigyük fel rájuk a bundát. Fordítsuk meg, majd mindezt ismételjük meg a másik oldalon is.
Egy nagy serpenyőben tegyünk fel forrósodni elegendő mennyiségű szőlőmag olajat. Süssük ki benne a bundás cukkini virágokat, majd amint mind a két felük aranybarnára sült (kb 3-4 perc), zsírfelszívó papírra szedjük ki őket. Enyhén megsózva rögtön tálalhatjuk!

Egészség sorok:
bazsalikom: jó az emésztésre, nyugtató hatású
fokhagyma: antibakteriális, antioxidáns, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, előnyös hatással bír a koleszterinszintre

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire