14 juillet 2013

Feketeszedres crumble




350gr feketeszeder
75gr kölesliszt
75gr mandulaliszt
75gr barnacukor
80gr vaj
1 kávéskanál őrölt fahéj

Melegítsük elő a sütőt 180°C.
Tegyük a feketeszedret egy hőálló tál aljába. Egy keverőedényben keverjük össze a lisztet, a mandulalisztet, a cukrot és a fahéjat. Ujjainkkal dolgozzuk össze a keveréket a vajjal.

Helyezzük a crumble tésztáját a szederre, majd süssük 30 percen keresztül 180°C-on. A végén kapcsoljunk pár percre grill fokozatra, majd így fejezzük be a sütést.

Egészség sorok:
Feketeszeder: emésztés elősegítő, élénkítő, tisztítő hatású
Mandula: jó hatással van az idegrendszerre és az emésztésre
Fahéj: jó az emésztésre, serkentő, jó hatással van a bélparaziták ellen és a toxinok semlegesítésére

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire