3 juillet 2013

Wok zöldségek Teriyaki szósszal


                 
                         
                         


1 csokor répa
1 kis fej karfiol
2 cukkini
3 gerezd fokhagyma
100 ml Teriyaki szósz
Őrölt bors
Szőlőmagolaj

1 marék jázminrizs
1 marék barnarizs 
1 marék quinoa
1 marék vörös lencse 
Pár salátalevél

A Teriyaki szószhoz
4 ev kanál mirin (japán rizs bor 1%)
4 ev kanál szója szósz
3 ev kanál sake
1 ev kanál agávé szirup
1 ev kanál szőlőmag olaj


Keverjük össze a mirint a szója szósszal, a sakéval és a sziruppal. Forraljuk fel az egyveleget, majd lassú tűzön főzzük még 5 percen keresztül. Hagyjuk kihűlni.

Enyhén sós vízben tegyük fel főni a rizseket, a quinoát, majd 3 perc elteltével a vörös lencsét. 12-15 perc alatt főzzük majdnem puhára, majd csöpögtessük le. Tegyük félre.

Hámozzuk meg a répákat, majd vágjuk fel nagyon vékony szeletekre, majd tegyünk ugyanígy a fohagymával. Mossuk meg a cukkiniket, vágjuk ketté hosszában, majd karikázzuk fel 4-5 mm vastagságúra. A karfiolt daraboljuk apró kockákra.
Tegyük a zöldségeinket egy enyhén kiolajozott wok edénybe, és erős tűzön süssük gyakran átrázva. 5 perc elteltével adjunk hozzá 1/2 dl Teriyaki szószt, majd addig süssük, míg ropogósan pirultak nem lesznek. Ezek után jöhet bele a rizs-quinoa-lencse keverékünk, majd újabb 1/2 dl Teriyaki szósz hozzáadásával, gyakran átrázva pirítsuk készre eme mennyei egyveleget. Jó étvágyat!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire