10 juillet 2013

Uborka és cékla carpaccio karfoilos madeleine fánkkal


                

4 személyre
Hozzávalók a carpacciohoz:
1 nagy uborka
2 olasz cékla
Tengeri só
Fehér balzsamecet
Olívaolaj 

A habhoz:
300gr karfiol
1 teáskanál wasabi
2 evőkanál juhtejföl
Tengeri só
Őrölt bors
2 saláta levél

A madeleine fánkokhoz (kb 20-24db):
300gr karfiol
3 tojás
60gr félsós vaj
2 szár rozmaring
120gr tönkölyliszt
1 teáskanál sütőpor
Tengeri só
Őrölt bors

Mossuk meg az uborkát, szeleteljük fel vékony szeletekre. Terítsük szét a karikákat egy tálcán, majd sóval megszórva hagyjuk állni tálalásig.

Tisztítsuk meg a karfiolt, majd apró darabokra vágva tegyük fel főni enyhén sós vízben. Egy villával ellenőrizzük mennyire puhul. Amint alaposan megfőtt szűrjük le, tegyük egy tányérra, és villa segítségével pépesítsük.

Melegítsük elő a sütőt 240°C-ra. 
Olvasszuk fel a vajat alacsony tűzön, majd hagyjuk picit kihűlni. Keverjük ki ki a tojásokat a sóval és a sütőporral elkevert liszttel, majd adjuk hozzá a langyos vajat. Folyamatos kevertetés mellett adjuk hozzá a pépesített karfiol felét, majd az olló segítségével apró darabokra felvágott  rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk. 
Tegyünk a madeleine szilikonformánkba 1,5 evőkanált a masszánkból, süssük 5 percen keresztül 240, majd leredukálva további 15 percig 200°C-on. Rácson hagyjuk őket kihűlni.

A habhoz keverjük össze a karfiolt a wasabival, a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, tálalásig tároljuk hűtőben.

Tisztítsuk meg a céklákat, vágjuk fel őket vékony szeletekre. Itassuk fel a vizet az uborkákról, majd a céklaszeletekkel felváltva helyezzük egy tányérra. Vékonyan csöpögtessünk rá olívaolajat és balzsamecetet. Helyezzünk egy kanál karfiol habot a közepére, díszítsük vékony sávra felvágott saláta levelekkel, és koronázzuk meg az egészet az illatos madeleine fánkokkal! Jó étvágyat!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire